BOCCIA spelen

Gezellige wintermaanden staan weer voor de deur… Het buitenwerk is weer gedaan. Appels en peren zijn geplukt. Heerlijk, de geur van vers gebakken appeltaart en gestoofde peertjes komt je tegemoet ! Tijd om het binnenshuis weer gezellig te maken en gezelschapsspelen te spelen, zo ook met de deelnemers van de Boyemaheerd.

Iedere donderdagochtend gaan we met een aantal deelnemers naar het bruincafé in het dorpshuis. Daar genieten we samen met bewoners uit het dorp van een lekker kopje koffie en maken een praatje. Leuk zo die samenwerking met elkaar !

In de gymzaal spelen we Boccia, een balspel die in teamverband word gespeeld. We spelen dan ook met een blauw team en een rood team. Om de beurt worden er fanatiek twee ballen geworpen om zo dicht mogelijk bij het witte balletje te komen die in het veld licht. Lachen, gieren, brullen, weer een bal van het andere team word weggespeeld. Voor we het in de gaten hebben is het 12 uur en is het tijd voor de lunch.

Genoten van een ontspannen en actieve ochtend kijken we uit naar de volgende keer !!

 

 

Boottocht 13 september ter ere van ons 10 jarige bestaan.

Maandag 3 september was het zover, om 11.00 verzamelen bij de rondvaartboot de Harmonie in Drachten.
We hadden er mooi weer bij en konden met z’n allen op het boven gedeelte zitten we begonnen met koffie en gebak en ondertussen konden we genieten van de mooie omgeving van de Alde Feanen.
Om half 1 kregen we soep met broodjes, het was allemaal prima verzorgd!
We hebben met z’n allen erg genoten van deze boottocht iets waar we nog lang over kunnen napraten.

Voetpaden Lutjegast

Voor mensen in een rolstoel is het erg lastig om door Lutjegast te wandelen de voetpaden zijn daar niet geschikt voor. Wat er gebeurt is dat mensen dan over de weg gaan, wat erg gevaarlijk is. We hebben dit probleem bij de gemeente neergelegd. Woensdag 8 augustus heeft Joost Veenstra van de gemeente met Nicoline een wandeling door het dorp gemaakt om de problemen in kaart te brengen. Problemen die aan het licht kwamen waren te schuin aflopend voetpad, ongelijke tegels, geen op of afrit  overhangende heggen of struiken.

Joost heeft ons verzekerd dat op korte termijn  in ieder geval de weg naar het hertenkamp aangepakt gaat worden. Omdat wij daar elke dinsdag de dieren verzorgen.

De rest van het dorp komt dan volgend jaar op de planning.

 

De ongenode gast kwam langs op de open dag

LUTJEGAST – Dit jaar bestaat zorgboerderij Boyemaheerd in Lutjegast 10 jaar. Een heuglijke gebeurtenis dat roept om een open dag. Die kwam er gelukkig ook en dus trok de ongenode gast naar het altijd gezellige Lutjegast voor een zonovergoten middag. Net op het terrein blijkt Ron onze gids te zijn. Ron is één van de deelnemers -“want we heten geen cliënten meer”- die hun tijd nuttig doorbrengen op de zorgboerderij. Zorgmoeder Dicky Klaver vertelt dat Ron hersenletsel heeft. “Niemand is hier voor z’n zweetvoeten”, zegt ze. “De meeste deelnemers hebben hersenletsel, MS, Parkinson of psychiatrische klachten. Het zijn veelal mensen met een ‘knik’ in hun leven. Ooit waren ze goed en toen werden ze ziek, kregen een ongeluk of werden anders noodlottig getroffen.” Ron blijkt een prima gids en vertelt honderduit over zijn bezigheden op de Boyemaheerd. “Van vegen tot voeren”, besluit hij zijn activiteiten uiteindelijk kort en bondig samen te vatten als hij de ongenode gast meeneemt naar het nieuwe geitenverblijf. “Hier kunnen de Read more

HOI MOI

Zaterdag 16 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur doen wij mee aan de HOI MOI dag.

Tijdens de HOI MOI dag houden verschillende organisaties

OPEN HUIS

Ook de deuren van de Boyemaheerd staan dan open en u bent van harte welkom op onze locatie.

Daarnaast zijn wij gastheer voor enkele collega organisaties.

De koffie staat voor u  klaar………………

Lees hier de HOI MOI krant